Kategorier
Jobb

Ny blogg

Numera kan du hitta min blogg här: ac.vimittlivet.se

Kategorier
Jobb

Händelserik vecka

Det har varit lite tyst här på webben, men jag har varit upptagen och inte riktigt fått in rutinen efter sommaren. Men nu får jag försöka ta mig i kragen.
20120924-181601.jpg
Den här veckan händer det många spännande saker:
– Måndag och tisdag är jag på Tekniken i Skolan i Norrköping med Future City. Jag ställer ut och träffar ett helt gäng tekniklärare och andra. En del av dem är mycket intresserade. Kul!
– Måndag kväll är det middag på konferensen. Ska bli trevligt.
– Onsdag förmiddag ska ägnas åt ett seminarium som Litium står för och eftermiddagen jobbar jag hemma för jag väntar besök från fiberfolket.
– Torsdag planerar jag att vara på kontoret och tokjobba. Det är bland annat en utbildningssammanställning som borde bli klar.
– Fredagen ska jag också tokjobba fram till klockan 15. Sedan bär det av på tjejhelg med Örebrogänget. Vi drar ut på landet och det blir myskväll, skogspromenader, härliga samtal och god mat.

Det var min vecka.

Kategorier
Jobb

Bemanningsföretagen i Almedalen

I tisdags bevakade jag Bemanningsföretagens två seminarier. De kan du läsa mer om här:
Ja, bemanning skapar jobb
Bemanning en del av den nya arbetslinjen

Kategorier
Jobb

Morgonpromenad

Ännu en härlig visbymorgon.

Utsikt över Visby

Det är inte alla seminarierinbjudningar som hamnar i händerna på hugade deltagare.

En inbjudan i gruset

Kategorier
Jobb

Vem kan bli politiker i dagens medieklimat

TU-seminarium

Igår var jag på TU:s seminarium Vem vågar bli politiker med dagens medieklimat? Vi fick lyssna på Göran Lindell, Centerpartiet, som överlevde Louise-skandalen. Ulf Hammarlund, redaktionschef ansvarig utgivare Gotlandstidningar, som övervakar gotlandspolitiker och landshövdingen hårt. Jan Helin, chefredaktör Aftonbladet vd, som pratade om kvällspressens roll som granskare.

Slutsatsen blev att visst vågar man bli politiker. Det gäller att vara öppen och stå för sina handlingar. Så fort man försöker dölja något är man illa  ute. Jan Helin tog följande exempel: Håkan Juholt och Carl Bildt kom upp som exempel. Carl Bildt är öppen med allt han gör. Han har till och med en egen kanal, twitter, där han berättar allt han gör. Håkan Juholt å andra sidan sa en ska och gjorde en annan. Då kan ett bostadsbidrag fälla en.

Kategorier
Jobb

Jämställt i sociala medier

Hur jämställd är du på Twitter? Det kan du nu ta reda på med hjälp av twee-q.com. Du får dina retweets analyserade på ett kick. Makthavare.se har skrivit mer om twee-q

Jag fick 8,6 twee-q på mitt Twitterkonto @kalas_kom.

Kategorier
Jobb Kalas!

På plats i Visby

Nu är jag på plats i Visby och Almedalsveckan. Det här är utsikten från den här veckans kontor.

visbyutsikt

Kategorier
Jobb

Webbplats lanserad

Nu är serviceentreprenorerna.se lanserad. Jag har jobbat tillsammans med deras webbredaktörer med att ta fram struktur och se till att allt material kommer över till den nya webbplatsen.

Kategorier
Jobb

Vad händer i veckan

20120626-222129.jpg

Det här är veckan då allt ska hända. Jag ska bli klar med tusen saker så jag kan gå på semester. Jag jobbar i och för sig nästa vecka i Visby och på Almedalsveckan. Men då vill jag inte ha alltför mycket annat för det finns massor av intressanta seminarier och debatter att lyssna på och människor att hänga med.

Det här händer i veckan:
– Igår skrev jag en text till en ny Future City-broschyr. Vi håller på och utvecklar konceptet inför tävlingsstarten i höst. Jag hade också möte med de killarna som tar fram vår Minecraftstad. Det ser mycket bra ut.
– Jag var också på möte med en kund om vidareutveckling av en webb. Det ska bli spännande och se vad vi kan göra tillsammans.
– Idag tisdag har jag publicerat på några olika webbplatser och skrivit en inbjudan.
– Imorgon onsdag ska jag vara på kontoret hela dagen. Eftersom jag har köksvecka så passar det bra. Och jag ska jobba som bara den.
– På torsdag är det en genomgång av en webb och sedan jobb på kontoret resten av dagen. En viktig uppgift den här veckan är att skriva att göra-listan till efter semestern. Det kommer att behövas. Jag brukar glömma det mesta över semestern och Future City måste dra igång direkt när jag är tillbaka.
-På fredag ska jag klippa mig så jag klarar mig över semestern. Sedan blir det möten hos kund och troligtvis en sväng förbi kontoret.
– På lördag fyller S år och då får han bestämma programmet. På kvällen ska vi hå ut och äta på Primo Ciao Ciao. Smarrigt.
– På söndag börjar Almedalsveckan och jag åker till Visby för att möta upp Lotta och Lena. Det ska bli kul!

Ja, det är mycket som ska hända den här veckan. Jag hoppas att det mesta hinns med.

Kategorier
Jobb

Veckans schema

20120619-081308.jpg

Den här veckan fortsätter lite som den förra: mycket jobb. Jag fortsätter med de två webbarna som publicerades igår. Jag ska också fixa med Future City-starten inför hösten. Jag såg igår att vi redan har några anmälningar.

På onsdag ska jag jobba med en till webb som ska lanseras. Förhoppningsvis redan på måndag. På kvällen ska jag träffa Åsa och Carina. Mycket mysigt.

På torsdag blir det jobbade på kontoret. Det är många saker som ska bli klara, bland annat ska jag skriva manualer, kommunikationsplan och skicka nyhetsbrev.

Sedan är det midsommarafton och då blir det 40-årskalas här i Stockholm. Resten av helgen ska jag vila. Förhoppningsvis ute i trädgården.

Trevlig vecka!